Αναφορά: Οι καταναλωτές δεν ενδιαφέρονται για 5G flagships

Συντάκτης: 2 λεπτά  Δεν υπάρχουν Σχόλια Κοινοποίηση:
5G Flagships

Η Counterpoint Research δημοσίευσε μία αναφορά για το τέταρτο τρίμηνο του 2019 στην οποία αναλύει την αγορά των smartphones. Η αναφορά θέλει τους καταναλωτές να προτιμούν κατά κύριο λόγο mid-range συσκευές και να μην ενδιαφέρονται για τα 5G flagships.

Τα δέκα κορυφαία σε πωλήσεις smartphones κατέχουν το 15% της αγοράς, και η λίστα περιέχει 6 iPhones, 3 μοντέλα της Samsung, και ένα της Oppo. Η Apple κατέκτησε την κορυφή με το iPhone XR και ποσοστό 3%, δεύτερο ήταν το iPhone 11 με 2,1%, και τρίτο το Samsung Galaxy A50 με ποσοστό 1.8%%.

Γενικότερα, τα smartphones της Apple που εντοπίζονται στη κορυφή της λίστας, είναι είτε προηγούμενης γενιάς είτε η βασικέ εκδόσεις. Τα iPhone 11 Pro Max και iPhone XS Max είχαν την 8η και 10η θέση στην αγορά των smartphones, για το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Αντίστοιχα, οι συσκευές της Samsung που κατέκτησαν μία θέση στο top 10 ήταν αποκλειστικά από τη νέα και ανανεωμένη σειρά της κατασκευάστριας Galaxy A.

Τα smartphones της σειράς είναι mid-range ή budget και προσφέρουν στους καταναλωτές συσκευές με OLED οθόνες, πολλαπλές κάμερες, in-display αισθητήρες, ικανοποιητικής χωρητικότητας μπαταρίες, σε μία σχετικά πιο προσιτή τιμή.

Όπως διαπιστώνουμε, οι χρήστες αδιαφορούν για τα ακριβά smartphones και ειδικά για τα 5G flagships.

Στην αγορά της Ευρώπης, παρατηρούμε ότι οι κορυφαίες συσκευές είναι πιο προσιτές και όχι flagships. Την πρώτη θέση κατέχει το Samsung Galaxy A50 με 5%, τη δεύτερη το iPhone XR με 4%, και στην τρίτη βρίσκουμε τα iPhone 11, Galaxy A10, και Galaxy A40, με ποσοστό 3%.

Ακόμη, η Counterpoint Research αναφέρει ότι από τις συνολικές πωλήσεις smartphones μόνο το 1% ανήκει σε 5G μοντέλα. Αυτό εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι το 5G δεν έχει επεκταθεί ακόμη σε όλες τις αγορές. Ωστόσο, στην αγορά βρίσκουμε αρκετές συσκευές που υποστηρίζουν τα νέας γενιάς δίκτυα, ενώ τα 5G flaships κατέχουν μεγάλο μερίδιο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, γίνεται ξεκάθαρο ότι οι καταναλωτές δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 1000 και πλέον ευρώ για ένα smartphone που θα αλλάξουν σε 1 με 3 χρόνια.

Προηγούμενο άρθρο

Εγκατάσταση GMS και Google Apps σε Huawei smartphone

Επόμενο άρθρο

Τα Oppo Find X2 λογίζονται ως flagship στις τιμές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ρίξε μία ματιά και στα παρακάτω