Αναφορές θέλουν την Huawei να έχει στείλει εξοπλισμό στο Ιράν παράνομα

Συντάκτης: 2 λεπτά  Δεν υπάρχουν Σχόλια Κοινοποίηση:
Huawei

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ως αποκλειστικά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τον Δεκέμβριο του 2010 ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός έστειλε εξοπλισμό της Hewlett-Packard Co. με έδρα την Καλιφόρνια, στον μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας του Ιράν.

Τα έγγραφα εμφανίζουν την Huawei Technologies Co., τον μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone της Κίνας, να διαδραμάτισε άμεσο ρόλο στην αποστολή αμερικανικού εξοπλισμού στο Ιράν παραβιάζοντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ προς στο Ιράν παρά το γεγονός ότι η ίδια το αρνείται.

Τα έγγραφα είναι μια νέα εξέλιξη που πιθανώς θα επηρεάσουν την ποινική υπόθεση της κυβέρνησης των Η.Π.Α. κατά της Huawei. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καταλογίζει στη Huawei ένα πλήθος παραβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τραπεζικές απάτες, και άλλα.

Σε αυτή τη λίστα προστίθενται τώρα η παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και η παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ προς στο Ιράν, καθώς φέρεται ότι η Huawei παρείχε στο Ιράν εξοπλισμό αμερικανικών εταιρειών όπως της Microsoft. Ωστόσο η Huawei αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι: “Λόγω των συνεχιζόμενων δικαστικών διαδικασιών, δεν είναι κατάλληλο για τη Huawei να σχολιάσει επί του θέματος αυτή τη στιγμή.

Η Huawei δεσμεύεται να συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς στις χώρες και τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται, συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμων και κανονισμών περί ελέγχου των εξαγωγών και κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών, των Η.Π.Α. και της ΕΕ.”

Οι νομοθέτες και των δύο πλευρών έχουν προειδοποιήσει εδώ και μήνες για τους τρόπους με τους οποίους η Huawei θέτει σε κίνδυνο τις αμερικανικές υποδομές και την εθνική ασφάλεια. Επίσης, έχουν τονίσει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία παραβιάζει την πνευματική ιδιοκτησία των εταιρειών και έχουν παροτρύνει άλλες χώρες να μην επενδύσουν σε εξοπλισμό της.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η Huawei έχει εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί μια μέθοδο backdoor προοριζόμενη μόνο για την επιβολή του νόμου.

Οι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι στόχος της εταιρείας είναι να αποκτήσει πρόσβαση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και ιδιωτικές πληροφορίες των ΗΠΑ χωρίς τη γνώση των διαχειριστών των δικτύων.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ εμπόδισε τη Huawei από το να αποκτήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακές ευρυζωνικές επιδοτήσεις προβάλλοντας ανησυχίες ότι η εταιρεία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό των αμερικανικών ευρυζωνικών υποδομών για να κατασκοπεύσει και να κλέψει τα ιδιωτικά δεδομένα των Αμερικανών, καθώς και να εισάγει ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα σε δίκτυα των ΗΠΑ.

Η Huawei προστατεύεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, με το οποίο η κυβέρνηση Trump βρίσκεται σε διαμάχη για την κλοπή της αμερικανικής πνευματικής ιδιοκτησίας από την Κίνα τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, οι δύο πλευρές έχουν παγώσει προς το παρόν τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ τους.

Προηγούμενο άρθρο

Πώς τα πήγαν οι εταιρείες με την αναβάθμιση στο Android 10?

Επόμενο άρθρο

Εγκατάσταση GMS και Google Apps σε Huawei smartphone

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ρίξε μία ματιά και στα παρακάτω