Ένα Easter egg από τα παλιά εμφανίστηκε στο Android 11 Beta 3

Συντάκτης: 3 λεπτά  Δεν υπάρχουν Σχόλια Κοινοποίηση:
Android 11 Beta 3 Easter Egg Cat Mini Game

Κάθε νέα έκδοση του Android διαθέτει ένα νέο Easter egg. Στην Android 11 Beta 3, είδαμε για πρώτη φορά το Easter egg της νέας έκδοσης του λειτουργικού της Google, το οποίο δεν το λες και τόσο καινούργιο.

Ξεκλείδωμα του Easter egg

Για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε οποιοδήποτε Easter egg του Android, πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις του κινητού και από “Σύστημα” μπαίνουμε στο “Σχετικά με το τηλέφωνο”, ή όπως το λέει ο κατασκευαστής του smartphone σας.

Σε αυτό το σημείο, πατάω μερικές φορές την “Έκδοση Android”, μέχρις ότου εμφανιστεί η οθόνη του Easter egg.

Στο Android 11, εμφανίζεται ένας μεγάλος κύκλος, μέσα στον οποίο υπάρχει ένας μικρότερος άσπρος κύκλος, και γύρω του πολλοί μικρότεροι λευκοί κύκλοι.

Μία ενδιαφέρουσα πληροφορία: Αν έχουμε το ενεργοποιημένο το light theme οι κύκλοι γίνονται είναι μαύροι.

Οι κύκλοι στην οθόνη αντιπροσωπεύουν τη γνωστή ρόδα που είχαν κάποτε τα σταθερά τηλέφωνο. Για να ξεκλειδώσουμε το Easter egg πρέπει να πατήσουμε τον μεγάλο κύκλο και να τον περιστρέψουμε δεξιόστροφα. Την τρίτη φορά που θα επαναλάβουμε την περιστροφή, θα εμφανιστεί το emoji μιας γάτας, στο κάτω μέρος της οθόνης.

Android 11 Beta 3 Easter Egg Cat Mini Game

Αν και μόλις πατήσουμε τη γάτα δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα, στην πραγματικότητα το λειτουργικό ενεργοποιεί το Easter egg, το οποίο κρύβεται στο νέο power menu, που εμφανίζει με το παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού απενεργοποίησης.

Από το power menu, πάμε στις τρεις τελείες και επιλέγουμε το “See other apps”. Εκεί υπάρχουν τα Cat Controls, τα οποία και επιλέγουμε να προστεθούν στο μενού. Τα Cat Controls είναι συνολικά τρία και επιτρέπουν να δίνουμε νερό και φαΐ στις γάτες ή να παίζουμε μαζί τους.

Μαζεύοντας γάτες

Εφόσον προσθέσουν τα Cat Controls, μετά από κάποια λεπτά θα εμφανιστεί μία ειδοποίηση που μας ενημερώνει ότι εμφανίστηκε στο τηλέφωνο μας μία γάτα. Μέσω αυτής της ειδοποίησης μπορούμε  να μετονομάσουμε τη γάτα και να δούμε όλες τις γάτες που έχουμε συλλέξει.

Οι γάτες εμφανίζονται στο Android 11 ανά τακτά χρονικά διαστήματα και είναι εντελώς τυχαίες. Οπότε, όρεξη να έχουμε να γεμίζουμε με νερό και φαΐ τα μπολ, για να τις προσελκύσουμε, ώστε να αυξάνουμε τη συλλογή μας.

Η επαναφορά ενός παλιού Easter egg

Όσοι είναι φανατικοί οπαδοί του Android τότε θα θυμούνται το Easter egg του Android 7 Nougat. Ναι, ήταν ακριβώς το ίδιο mini game, απλός εμφανιζόταν ως ένα απλό tile στο Quick Settings μενού.

Όπως φαίνεται, η Google έκανε μία μικρή τροποποίηση στο minigame, το βελτίωσε ελάχιστα, το προσάρμοσε στο Android 11, και το λανσάρει εκ νέου, ως ένα πιο ολοκληρωμένο χαρακτηριστικό.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Το Easter Egg του Android 11 αποτελεί αναφορά στην ταινία “This Is Spinal Tap”, του 1984. Στη συγκεκριμένη ταινία, ο κιθαρίστας Nigel Tynfnel δείχνει έναν ενισχυτή του οποίου τα κουμπιά έντασης είναι από μηδέν έως έντεκα, αντί για το συνηθισμένο μηδέν έως δέκα.

Η ταινία αυτή ήταν που καθιέρωσε τη “Μέχρι και το 11”, η οποία δείχνει ότι αξιοποιούμε κάτι μέχρι τα ανώτατα όρια του, ως εκεί που μπορεί να φτάσει και ακόμη περισσότερο.

Οι φωτογραφίες του άρθρου προέρχονται από το Android Police.

Προηγούμενο άρθρο

Η Google μετατρέπει τα Android smartphones σε ανιχνευτές σεισμών

Επόμενο άρθρο

Το Huawei Mate X2 θα έχει αντίστοιχο σχεδιασμό με το Galaxy Z Fold 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ρίξε μία ματιά και στα παρακάτω