Γιατί το OnePlus 8T έχει IP68 σε συγκεκριμένη αγορά;

Συντάκτης: 1 λεπτό  Δεν υπάρχουν Σχόλια Κοινοποίηση:
OnePlus 8T Has IP68 As OnePlus 8T+ by T-Mobile

Η OnePlus έχει εκφράσει ανοιχτά τη γνώμη της για την πιστοποίηση IP. Όμως, στα τελευταία smartphone της, όπως το OnePlus 8T, έχει ακολουθήσει μία περίεργη τακτική.

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει στο παρελθόν η εταιρεία, σχεδιάζει τα smartphones της ακολουθώντας τα απαραίτητα πρότυπα και διασφαλίζει πάντα ότι διαθέτουν την απαραίτητη προστασία από το νερό και τη σκόνη.

Ωστόσο, κατασκευάστρια είχε ξεκαθαρίσει πως επιλέγει συνειδητά να μην προσφέρει πιστοποίηση IP, διότι αυτό θα αυξήσει το κόστος παραγωγής και θα ανεβάσει την τελική αξία του smartphone, αναγκάζοντας τον καταναλωτή να πληρώσει περισσότερα.

Όταν η εταιρεία κυκλοφόρησε το OnePlus 8 Pro τόνισε ιδιαίτερα ότι το smartphone έχει λάβει πιστοποίηση IP68, κάτι που φαινόταν και από την τιμή του. Από την άλλη, το βασικό μοντέλο της σειράς, το OnePlus 8, δεν είχε πιστοποίηση IP, ή μήπως είχε;

Πράγματι, το OnePlus 8 είχε πιστοποίηση IP σε συγκεκριμένες αγορές. Στις ΗΠΑ είχαν αναλάβει τη διανομή του οι T-Mobile και Verizon. Οι δύο πάροχοι προσέφεραν μία διαφορετική έκδοση του smartphone η οποία είχε λάβει πιστοποίηση IP68.

Το OnePlus 8T κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ σε δύο εκδόσεις, την unlocked που πολύ απλά σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το smartphone με τη SIM οποιουδήποτε παρόχου θες και την carrier.

Η carrier έκδοση ανήκει στην T-Mobile και ονομάζεται OnePlus 8T+. Ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία πρόσθεσε το “+” στο όνομα του συγκεκριμένου μοντέλου είναι διότι πολύ απλά φρόντισε ώστε να έχει πιστοποίηση IP68.

Ενδεχομένως, η T-Mobile θεωρεί πως οι καταναλωτές θα επενδύσουν πιο εύκολα τα χρήματα τους σε ένα smartphone με πιστοποίηση IP, από ότι χωρίς αυτή. Γι’ αυτό, δεν αποκλείεται να απορρόφησε η ίδια το κόστος της πιστοποίησης, τουλάχιστον για το OnePlus 8T+ που προσφέρει στους πελάτες της.

Η είδηση προέρχεται από το Android Police.

Προηγούμενο άρθρο

Huawei και Honor με Google apps στο λεπτό, χάρη στο Googlefier

Επόμενο άρθρο

Το OnePlus 8T προσφέρει Ultra εμπειρία, γιατί απλά δεν είναι VFM

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ρίξε μία ματιά και στα παρακάτω