Η Google θα διαγράφει το διαφημιστικό ID των χρηστών

Συντάκτης: 2 λεπτά  Δεν υπάρχουν Σχόλια Κοινοποίηση:
Delete Google Play Services Advertising ID Διαφημιστικό ID

Η Google αλλάζει οριστικά τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το διαφημιστικό ID των χρηστών που επιλέγουν να μην βλέπουν εξατομικευμένες διαφημίσεις.

Τα Google Play Services δημιουργούν ένα διαφημιστικό ID για όλους τους χρήστες που επιλέγουν να βλέπουν εξατομικευμένες διαφημίσεις. Αυτό το αναγνωριστικό όχι μόνο βοηθά την εταιρεία να προωθεί συναφείς διαφημίσεις στους χρήστες, αλλά είναι επίσης χρήσιμη για την ανάλυση δεδομένων και την πρόληψη διαφόρων μορφών απάτης.

Όταν οι χρήστες απενεργοποιούν την εξατομίκευση διαφημίσεων στον λογαριασμό τους, η Google σταματά να χρησιμοποιεί το αναγνωριστικό για την προώθηση διαφημίσεων, αλλά εξακολουθεί να το διατηρεί για άλλους σκοπούς. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Προς το παρόν, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να απενεργοποιήσει τις εξατομικευμένες διαφημίσεις μέσω των ρυθμίσεων του τηλεφώνου του. Αρκεί να μπει στον τομέα “Google” και από τις “Διαφημίσεις” να απενεργοποιήσει τον διακόπτη δίπλα στην “Εξαίρεση από Εξατομίκευση διαφημίσεων”. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί πρέπει να πατήσει “OK”.

Delete Google Play Services Advertising ID Διαφημιστικό ID

Μόλις ολοκληρώσουν τα παραπάνω βήματα, τα Google Play Services θα σταματήσουν να προωθούν εξατομικευμένες προτάσεις διαφημίσεων στη συσκευή τους. Αυτό όμως δεν ισχύει για τις υπόλοιπες εφαρμογές, οι οποίες θα εξακολουθούν να μπορούν να βλέπουν το διαφημιστικό ID.

Ωστόσο, μια πρόσφατη ενημέρωση στη σελίδα βοήθειας του Play Console αποκαλύπτει ότι τα Google Play Services σύντομα θα διαγράψουν το αναγνωριστικό όταν οι χρήστες επιλέγουν να εξαιρεθούν από τις διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος.

Τα Google Play Services θα διαγράψουν το διαφημιστικό ID των χρηστών ποιυ επιλέγουν να εξαιρεθούν από τις διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος.  

Η ενημέρωση αναφέρει: “Από τα τέλη του 2021, όταν ένας χρήστης επιλέγει να εξαιρεθεί από τη διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος ή την εξατομίκευση διαφημίσεων, το διαφημιστικό ID δεν θα είναι διαθέσιμο. Στη θέση του αναγνωριστικού θα λάβετε μια σειρά από μηδενικά.”

Αφού ενεργοποιηθεί αυτή η αλλαγή, οι εφαρμογές στο τηλέφωνό των χρηστών που έχουν επιλέξει να εξαιρεθούν από τις εξατομικευμένες διαφημίσεις, θα λαμβάνουν μια σειρά μηδενικών αντί του αναγνωριστικού.

Επιπλέον, τα Google Play Services θα ειδοποιήσουν όλες τις εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στο αναγνωριστικό και άλλα σχετικά δεδομένα, ώστε να μπορούν να διαγραφούν τυχόν υπάρχοντα στοιχεία.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό σχετικά με την εναλλακτική λύση που θα παρουσιάσει η Google, όσον αφορά την ανάλυση δεδομένων και την πρόληψη διαφόρων μορφών απάτης.

Η είδηση προέρχεται από το Bloomberg.

Η φωτογραφία του άρθρου προέρχεται από το Android Developers Blog.

Προηγούμενο άρθρο

Τι είναι το Android System WebView και γιατί είναι σημαντικό

Επόμενο άρθρο

Η Google ενσωμάτωσε στο Android 12 πολλά νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ρίξε μία ματιά και στα παρακάτω