Η Google μετατρέπει τα Android smartphones σε ανιχνευτές σεισμών

Συντάκτης: 2 λεπτά  Δεν υπάρχουν Σχόλια Κοινοποίηση:
Google Android Smartphones Earthquake Alerts

Χάρη στη Google, τα Android smartphones θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν ως ανιχνευτές σεισμών. Έτσι, θα δίνουν στους κατόχους τους περιθώριο μερικών δευτερολέπτων να προστατευθούν.

Οι σεισμοί είναι ένα πολύ άσχημο φαινόμενο. Έρχονται απροειδοποίητα και όταν αρχίσεις να κουνιέσαι είναι πολύ αργά για να καλύψεις το κεφάλι σου. Αυτό όμως θα αλλάξει σύντομα, χάρη σε ένα νέο χαρακτηριστικό του οποίο τη διάθεση ξεκίνησε πρόσφατα η Google.

Ο τεχνολογικός κολοσσός, σε συνεργασία με την πολιτεία της Καλιφόρνια, συνδέουν τα Android smartphones με το ενιαίο δίκτυο 700 σεισμόμετρων που διαθέτει, και το οποίο ονομάζεται “ShakeAlert”.

Με τη βοήθεια του συγκεκριμένου δικτύου, οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποιήσεις άμεσα για επερχόμενους σεισμούς. Με αυτόν τον τρόπο έχουν αρκετό χρόνο ώστε να προετοιμαστούν.

Τι γίνεται με τις υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη;

Καθώς δεν έχουν όλες οι περιοχές του πλανήτη δίκτυα σεισμόμετρων, η Google μετατρέπει τα ίδια τα Android smartphones με συσκευές εντοπισμού σεισμικών δονήσεων.

Όλα τα τηλέφωνα σήμερα έχουν επιταχυνσιόμετρα, τα οποία μπορούν να αντιληφθούν οποιαδήποτε αλλαγή θέσης. Εάν λοιπόν το smartphone κάποιου χρήστη αναγνωρίσει μία έντονη μετατώπιση θα στέλνει άμεσα τα δεδομένα στους server της Google.

Οι διακομιστές της εταιρείας θα αναλύουν τα δεδομένα από πολλές συσκευές και θα εντοπίζουν το επίκεντρο του επερχόμενου σεισμού. Έτσι, θα μπορούν να ειδοποιούν τους χρήστες δευτερόλεπτα πριν τον σεισμό, ώστε να μπορέσουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.

Προς το παρόν η Google προσπαθεί να τελειοποιήσει την τεχνολογία. Έπειτα, θα την θέσει σε εφαρμογή και θα ξεκινήσει τη διάθεση σε περισσότερες περιοχές.

Google Android Smartphones Earthquake Alerts

Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει εκτός από τις βασικές ειδοποιήσεις, στις οθόνες των χρηστών να εμφανίζονται μερικές βασικές οδηγίες προφύλαξης, όπως το να μπουν κάτω από ένα τραπέζι και να κρατούν σταθερά τα πόδια του.

Προηγούμενο άρθρο

Τρεις βασικές εκδόσεις Android δίνει η Samsung, ακόμα και στη σειρά A

Επόμενο άρθρο

Ένα Easter egg από τα παλιά εμφανίστηκε στο Android 11 Beta 3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ρίξε μία ματιά και στα παρακάτω