Τι θα συμβεί αν δεν αποδεχθείς τους νέους όρους του WhatsApp

Συντάκτης: 2 λεπτά  Δεν υπάρχουν Σχόλια Κοινοποίηση:
WhatsApp New Privacy Policy What Happened After 15 May

Πριν λίγους μήνες, το WhatsApp είχε ανακοινώσει ότι αλλάξει την πολιτική απορρήτου και πλέον θα μοιράζεται δεδομένα χρηστών με αρκετές εταιρείες της Facebook, της μητρικής του.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και η εταιρεία προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι οι χρήστες μετέφρασαν λάθος τα λεγόμενα της. Στην προσπάθεια της να “ξεκαθαρίσει” τα πράγματα είπε ότι οι αλλαγές αφορούν μόνο όσους πραγματοποιούν εμπορικές συναλλαγές μέσω της πλατφόρμας της.

Επιπλέον, η WhatsApp δήλωσε ότι θα παρατείνει την εφαρμογή της νέας πολιτικής απορρήτου μέχρι σήμερα, στις 15 Μαΐου του 2021, ώστε να δώσει αρκετό χρόνο στους χρήστες να ενημερωθούν και να ξεκαθαρίσουν αν θέλουν ή όχι να συμμορφωθούν με τους νέους όρους της εταιρείας.

Το WhatsApp δεν πιέζει κανέναν να αποδεχθεί τους νέους όρους. Απλά, τον εμποδίζει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα μέχρι να πει Ναι.  

Η ημέρα αυτή έφτασε και η εταιρεία έκανε ξεκάθαρο ότι όποιος δεν δεχθεί τη νέα πολιτική απορρήτου απλά δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί την πλαρφόρμα της, τόσο σε κινητό και tablet, όσο και μέσω web. Σαφώς δεν το έχει αναφέρει τόσο ξεκάθαρα, αλλά το εξέφρασε πλαγίως.

Όποιος δεν αποδεθεί τη νέα πολιτική απορρήτου, από σήμερα 15 Μαΐου και για τις επόμενες εβδομάδες θα λαμβάνει συνεχείς ειδοποιήσεις που του ζητούν να αποδεχθεί τους νέους όρους. Μετά το πέρας μερικών εβδομάδων, η ειδοποίηση θα εμφανίζεται μόνιμα στο smartphone του χρήστη και παράλληλα θα του απαγορευτεί η πρόβαση στη λίστα των συνομιλιών.

WhatsApp New Privacy Policy What Happened After 15 May

Παρ’ όλα αυτά, θα μπορεί να δέχεται εισερχόμενες κλήσεις και βιντεοκλήσεις, ενώ θα μπορεί να απαντάει στα μηνύματα που δέχεται μέσω των ειδοποιήσεων που θα λαμβάνει κατά τη λήψη τους. Αν δεν απαντήσει και διαγράψει την ειδοποίηση, τότε δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί ποτέ στο εκάστοτε μήνυμα.

Το επόμενο βήμα είναι το πλήρες μπλοκάρισμα των ειδοποιήσεων. Μετά το πέρας ακόμη μερικών εβδομάδων, το WhatsApp δεν θα στέλνει καν ειδοποιήσεις στο smartphone του χρήστη, ούτε για τα μηνύματα που λαμβάνει, αλλά ούτε για τις κλήσεις και βιντεοκλήσεις που δέχεται.

Η εταιρεία προσπαθεί να ελαφρύνει την όλη κατάσταση αναφέροντας ότι δεν πρόκειται για διαγράψει κανέναν λογαριασμό χρήστη, ο οποίος δεν θα αποδεχθεί την νέα πολιτική απορρήτου.

Ωστόσο, η όροι που διέπουν τη διαγραφή των ανενεργών λογαριασμών συνεχίζουν να ισχύουν για όλους. Οπότε, όσοι χρήστες δεν συνδεθούν στον λογαριασμό τους για διάστημα 120 ημερών, θα πρέπει να αναμένουν τη διαγραφή του.

Το συμπέρασμα από όλο αυτό είναι πω το WhatsApp ισχυρίζεται ότι δεν πιέζει κανέναν να αποδεχθεί τη νέα πολιτική απορρήτου, αλλά στην ουσία αναγκάζει όσους θέλουν ή υποχρεούνται να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του να πατήσουν το κουμπί της αποδοχής.

Η φωτογραφία του άρθρου προέρχεται από το IndiaTimes.

Προηγούμενο άρθρο

Story Time: Ποιο ήταν το πρώτο smartphone χωρίς θύρα ακουστικών;

Επόμενο άρθρο

Promo βίντεο των Samsung Galaxy S21 επιβεβαιώνουν ονόματα και design

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ρίξε μία ματιά και στα παρακάτω