Τι είναι το Android System WebView και γιατί είναι σημαντικό

Συντάκτης: 2 λεπτά  Δεν υπάρχουν Σχόλια Κοινοποίηση:
What is Android System WebView

Το Android System WebView έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον εξαιτίας ενός σφάλματος που προκαλεί το αδικαιολόγητο κλείσιμο εφαρμογών. Αρχικά, παρουσιάστηκε ως γενικό σφάλμα σε όλες τις εκδόσεις Android και πρόσφατα το είδαμε να επιστρέφει ως εσωτερικό σφάλμα του Android 12. Τι είναι αυτό το app; Είναι αναγκαίο για τη σωστή λειτουργία του λειτουργικού της Google;

Τι είναι και πώς εξελίχθηκε το WebView

Αρχικά, πρέπει να κατανοήσουμε τι ακριβώς κάνει αυτή η εφαρμογή. Το WebView είναι ένα στοιχείο του συστήματος στο Android που επιτρέπει στις συσκευές να προβάλουν περιεχόμενο web απευθείας μέσα σε εφαρμογές που δεν είναι browser.

Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το στοιχείο για να προσθέσουν τη λειτουργικότητα του browser στις εφαρμογές που αναπτύσσουν, συμπεριλαμβάνοντας τη βιβλιοθήκης κώδικα WebView στο λογισμικό τους.

Προσθέτωντας αυτά τα στοιχεία, οι προγραμματιστές μπορούν να εισαγάγουν στα apps τους έναν browser που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδράσετε με ιστοσελίδες και εφαρμογές που βασίζονται στο web.

Το Android System WebView αποτελούσε βασικό μέρος του λειτουργικού συστήματος Android και η ενημέρωση του ήταν δυνατή μόνο μέσω αναβάθμισης της έκδοσης του Android.

Ωστόσο, η Google διαχώρισε το WebView από το βασικό λειτουργικό σύστημα στο Android 5.0 Lollipop και επέτρεψε τη λήψη ενημερώσεων για αυτό μέσω του καταστήματος εφαρμογών Google Play.

Στη συνέχεια, με το Android 7.0 Nougat μετέφερε το System WebView στον Chrome και από τότε η ενημέρωση του ήταν δυνατή μόνο με την αναβάθμιση του browser. Τελικά, στο Android 10 η εταιρεία δημιούργησε το ξεχωριστό Android System WebView app.

Ναι, το Android System WebView είναι απαραίτητο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις.  

Είναι απαραίτητο το WebView για τη σωστή λειτουργία του Android

Η σύντομη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι “ναι”. Ωστόσο, υπάρχει μία εξαίρεση. Στα Android 7.0 Nougat, 8.0 Oreo, και 9.0 Pie, η απενεργοποίηση του app μπορεί να γίνει με ασφάλεια, χωρίς να προκαλέσει προβλήματα. Αυτό είναι δυνατό διότι σε αυτές τις εκδόσεις ο Chrome χειρίζεται όλες τις εργασίες που εκτελεί το Android System WebView.

Εάν η συσκευή σας τρέχει ακόμη μία από τις παραπάνω εκδόσεις, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το WebView, από τις ρυθμίσεις. Εφόσον μπείτε στις “Εφαρμογές”, πατάτε το “Περισσότερες” και επιλέγετε την “Εμφάνιση συστήματος”. Στη συνέχεια, βρίσκετε το Android System WebView και πατάτε Απενεργοποίηση.

Όσον αφορά τις νεότερες εκδόσεις, το ξεχωριστό app αναλαμβάνει την εκτέλεση όλων των εργασιών που κάποτε ολοκλήρωνε το WebView. Αν η συσκευή σας τρέχει Android 10, Android 11, ή Android 12, δεν υπάρχει λόγος να απενεργοποιείσετε ή να διαγράψετε την εφαρμογή, διότι απλά βελτιώνει την εμπειρία χρήσης σε πολλά επίπεδα.

  Επόμενο άρθρο

Η Google θα διαγράφει το διαφημιστικό ID των χρηστών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ρίξε μία ματιά και στα παρακάτω