Το Android Q έχει πραγματικά ψαγμένο Easter Egg

Συντάκτης: 3 λεπτά  Δεν υπάρχουν Σχόλια Κοινοποίηση:
Android Q

Κάθε έκδοση Android κρύβει ένα βασικό Easter Egg κάτω από την έκδοση του λειτουργικού. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε αν η Google θα συνεχίσει την παράδοση και στο Android Q.

Μερικά από τα Easter Eggs που έχουμε δει στις βασικές εκδόσεις του λειτουργικού της Google είναι ένα παιχνίδι στο οποίο συλλέγεις γάτες (αυτό είχε αρκετή πλάκα), έναν κλώνο του Flappy Bird με γλειφιτζούρια και ένα ακόμη Flappy Bird mini game με marshmallows.

Το Easter Egg του Android Pie ήταν απίστευτα βαρετό, απλώς είχε το “P” και λίγους κινούμενους κύκλους. Όχι ότι το Oreo πήγαινε πίσω με το χταπόδι που απλά το πετούσες από εδώ και από εκεί. Ωστόσο, το μυστικό που κρύβει το Android Q είναι αρκετά πιο διασκεδαστικό, ειδικά για όσους αρέσκονται στο να λύνουν σταυρόλεξα και άλλα τέτοια παιχνίδια.

Με την απελευθέρωση της Android Q Beta 6 η Google κυκλοφόρησε το Easter Egg της έκδοσης, το οποίο ενεργοποιείται με τον γνωστό τρόπο. Μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”, εντοπίζουμε τον αριθμό της έκδοσης και με παρατεταμένο πάτημα ενεργοποιούμε το μυστικό.

Στην αρχή εμφανίζεται απλά το κείμενο “Android 10”, αλλά οι αριθμοί μπορούν να μετακινηθούν. Όταν τους τοποθετήσουμε σωστά, το “10” γίνεται “Q”. Έπειτα, πρέπει να πατήσουμε μερικές φορές στην οθόνη, ώστε να ενεργοποιήσουμε το πραγματικό Easter Egg που είναι ένα εικονόσταυρο.

Όταν τελικά λύσουμε το εικονόσταυρο θα δούμε ότι είναι το σύμβολο της έντασης του ήχου. Μάλιστα, κάτω από τον πίνακα υπάρχει και η εσωτερική ονομασία του εικονιδίου που είναι “IC_VOLUME_UP_240P”.

Μπορεί να μην είναι Flappy Bird κλώνος, αλλά έχει αρκετή πλάκα. Επίσης, το τελικό Easter Egg του Android Q ίσως να είναι μία βελτιωμένη έκδοση αυτού που υπάρχει στην Beta 6.

Κάποιοι θεωρούν ότι ίσως αυτό να αποτελεί ένδειξη ότι η Google θα εγκαταλείψει τα ονόματα των γλυκών, αλλά εμείς το θεωρούμε κάπως παρατραβηγμένο. Αρχικά, έχει περιθώριο μερικά γράμματα ακόμα, μέχρι να ολοκληρώσει το αλφάβητο. Έπειτα, και το Android Oreo σχέση με μπισκότα είχε, αλλά το Easter Egg ήταν έναν χταπόδι.

Προηγούμενο άρθρο

Πόσο γρήγορα φορτίζει το Samsung Galaxy Note 10+ στα 25W?

Επόμενο άρθρο

Το Black Shark 2 Pro είναι το πιο VFM gaming smartphone

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ρίξε μία ματιά και στα παρακάτω